Συμβουλές εν όψει χειμώνα

Οι καιρικές συνθήκες, λόγω εποχής, δυσκολεύουν την οδήγηση. Φροντίστε, λοιπόν, πρώτα από όλα, να έχετε καλή ορατότητα.

Παρακάτω ακολουθούν μερικές απλές συμβουλές που καλό είναι να ακολουθήσετε.

Καθαρίστε το παρμπρίζ από έξω.Μετά το πλύσιμο του αυτοκινήτου, καλό είναι να καθαρίζετε επιπλέον το παρμπρίζ με ένα καθαριστικό τζαμιών. Έτσι, θα απομακρύνετε τυχόν κηλίδες και σωματίδια σκόνης, που με αντίθετο φως θα σας ενοχλούν με τις αντανακλάσεις τους.

Καθαρίστε το παρμπρίζ από μέσα. Στην εσωτερική πλευρά του παρμπρίζ (και όχι μόνο εκεί) συγκεντρώνεται ένα στρώμα σκόνης και άλλων σωματιδίων που μαζεύει την υγρασία. Οι οδηγοί που καπνίζουν στο αυτοκίνητο πρέπει να απομακρύνουν αυτό το στρώμα πιο τακτικά.

Οι υαλοκαθαριστήρες .Καθαρίστε τα μάκτρα τους, που επίσης μαζεύουν βρομιά που περνά στο τζάμι. Απομακρύνετέ τη με ένα μαλακό πανί και νερό. Αλλαγή υαλοκαθαριστήρων.Οι φθαρμένοι υαλοκαθαριστήρες αφήνουν νερό στο παρμπρίζ, κάτι που φυσικά μειώνει την ορατότητα. Αντικαταστήστε τους άμεσα, αγοράζοντας είτε ένα πλήρες σετ είτε αλλάζοντας μόνο τα λαστιχάκια τους, προκειμένου να εξοικονομήσετε χρήματα.

Καθαρίστε τον εξαερισμό.Φύλλα, σκόνη και, γενικά, βρομιά μαζί με υγρασία συγκεντρώνονται στην εισαγωγή του εξαερισμού του εξωτερικού κάτω από το παρμπρίζ - ενίοτε περνούν και μέσα με τη μορφή σωματιδίων. Ανοίξτε, λοιπόν, το καπό, απομακρύνετε όλα αυτά με το χέρι και ό,τι απομείνει με μια ηλεκτρική σκούπα.

Καθαρίστε τα φώτα .Ακόμα κι αν το αυτοκίνητό σας διαθέτει σύστημα πλύσης προβολέων, ενδείκνυται το χειμώνα να τους καθαρίζετε με μια απαλή πετσέτα, γιατί το στρώμα της βρομιάς που συγκεντρώνεται στην επιφάνειά τους μειώνει την αποτελεσματικότητα του φωτισμού.

Στεγνώστε το εσωτερικό.Η υγρασία μέσα στο αυτοκίνητο, η οποία συγκεντρώνεται συχνά στα πατάκια, μεταφέρεται στα τζάμια. Κρατήστε το εσωτερικό όσο γίνεται πιο στεγνό.